Yövy luonnossa ja tarkkaile lintuja

Luonnossa yöpymisellä on monia hyviä vaikutuksia. Raikas ilma tekee hyvää jokaiselle. Luonnossa saa todella rauhoittua ja olla omissa oloissaan. Lintuharrastajalle luonnossa liikkuminen ja yöpyminen on yksi parhaista tavoista rentoutua pitkän ja kiireisen viikon jälkeen. Yöpyminen luonnossa onnistuu keneltä tahansa, kunhan muistaa vain noudattaa muutamia kokeneiden yöpyjien antamia vinkkejä.

Luonnossa yöpyessä päivät voivat olla kuumia, mutta öisin lämpötila voi laskea yllättävän alhaiseksi. Sen vuoksi retkeilijän tulee olla varustautunut kaikkeen. Teltan on oltava tuulta ja vettä pitävä. Kukaan tuskin haluaa kastua läpimäräksi keskellä yötä vain sen takia, että teltta ei täytä vaatimuksia. Hyvään telttaan kannattaa siis panostaa vaikka hieman enemmän, sillä se maksaa itsensä takaisin toimiessaan suojana metsässä. Hyvä teltta on myös sopivan kokoinen suhteutettuna siinä yöpyvien lukumäärään.

Teltan lisäksi makuupussilla on väliä. Makuupussin tulee olla lämmin, jotta se pystyy suojaamaan ihmistä myös yöllä. Toki kesällä retkeillessä ei tarvitse ottaa mukaan koville pakkasille tarkoitettua makuupussia, sillä se olisi liioittelua ja usein tekee nukkumisesta epämukavaa. On kuitenkin syytä varautua makuupussilla, jossa pystyy yöpymään mielekkäästi, vaikka lämpötila laskisi alle 10 asteeseen. Makuupussi on toinen niistä tarvikkeista, joissa ei kannata säästää. Kun panostaa kerralla kunnolliseen makuupussiin, kestää se aikaa ja käyttöä.

Tarvikkeet lintujen bongaamista varten

Metsäretkelle tulee tietenkin ottaa mukaan myös tarvikkeet lintujen bongaamista varten. Kiikarit ja lintukirja ovat hyviä apuja, sillä metsässä voi tulla vastaan itselle täysin vieraita lajeja. Niihin voi tutustua lintukirjan avulla. Mitä parempi tarkennus kiikareista löytyy, sitä helpommin lintuja voi bongata vaikkapa merellä.

Luonnossa liikkuessa kaipaa harvoin elektroniikkaa, mutta makuupussissa illan hämäriä tunteja viettäen puhelin voi olla mukavaa ajanvietettä. Voit pelata vaikkapa kolikkopelejä osoitteessa https://slots-fi.fi tai lukea uutisia omasta puhelimestasi. Pelien pelaaminen onkin puuhaa, joka saa rentoutumaan yhtä hyvin kuin luonnossa liikkuminen. Kun nämä kaksi yhdistää toisiinsa, on luvassa varmasti mukavia hetkiä.

Luonnossa yöpyminen ja lintujen bongaaminen sopii aivan kaikille. Välineiden hankinta aiheuttaa pientä rahallista panostamista, mutta muuten luonnossa liikkuminen on täysin ilmaista.

Oikein varustautumalla jokainen voi päästä kokemaan mahtavia elämyksiä luonnossa yöpyen. Retkeilyn voi huomata olevan niin hauskaa, että luontoon haluaa päästä yöpymään yhä uudelleen.