Etusivu

Hei ja lämpimästi tervetuloa lukemaan lintujen maailmaan sukeltavaa blogia. Tämän blogin tarkoituksena on innostaa uusia tulokkaita lintuharrastuksen pariin joko kuvaamaan tai bongaamaan lintuja. Toisaalta tämän blogin myötä voit myös oppia rakentamaan linnunpönttöjä omaan pihaympäristöösi. Blogin vinkeillä pönttöjen rakentaminen käy helposti. Sinun tarvitsee vain hankkia puuta, nauloja ja saha, jotta pönttö on mahdollista rakentaa. Linnunpönttöjen osalta blogi tulee kertomaan sen, kuinka suuri pönttö millekin lintulajille tarvitaan ja mille lintulajeille pönttöjä voi rakentaa. Yleisimmät lintulajit, jotka pöntössä pesivät, ovat Suomessa talitintti sekä erilaiset tiaiset. Nämä kaikki saavat poikasia kesällä, jolloin ihmisten on mukava seurata pesän elämää.

Pesän elämää voi seurata myös pönttökameran avulla. Pönttökamera siis nimensä mukaisesti asennetaan linnunpönttöön. Se ei vie paljon tilaa, eikä missään nimessä häiritse pöntön asukkaiden elämää. Kameran avulla pöntön touhuja voi seurata vaikkapa puhelimensa välityksellä. Pönttökameran voi toki asentaa myös pöntön ulkopuolelle seuraamaan lintujen elämää yleisesti. Jos kameran asentaa esimerkiksi lintujen syöttöpaikan lähettyville, voi parhaimmillaan bongata lintulajeja, jotka ovat harvinaisia Suomessa.

Päiväkirjan pitäminen lintujen ruokinnasta

Lintuharrastajat haluavat aina bongata uusia lajeja, mutta samalla myös

tarkkailla, milloin etelässä talvehtivat linnut palaavat takaisin Suomeen. Päiväkirjaa pitämällä on helppoa palata vuosia taaksepäin ja pohtia, tulevatko linnut takaisin eri aikaan kuin aikaisempina vuosina. Lintupäiväkirja toimii samalla ikään kuin sääpäiväkirjana, sillä linnut palaavat takaisin etelästä vasta sitten, kun säät niin sallivat. Päiväkirjaa pitämällä voi myös tarkkailla eri lintulajeja. Ehkä kotipihalla syömässä käyvät tai pesivät linnut muuttuvat. Tässä blogissa tullaan kertomaan myös siitä, kuinka päiväkirjan pitäminen on mahdollista aloittaa ja mitä päiväkirjaan kannattaa merkitä. Päiväkirjaan voi merkitä samalla myös säätietoja ja sitä, miten sään vaihtelut vaikuttavat lintuihin.

Lintuharrastaminen on kaiken kaikkiaan todella mielenkiintoista puuhaa. Siinä tulee seurattua luonnon elämää ja monesti myös liikuttua luonnossa kuin huomaamatta. Tämä blogi auttaakin jokaisen alkuun lintujen bongaamisessa. Tiedät, mitä tarvikkeita sinun tulee hankkia esimerkiksi lintujen kuvausta varten. Neuvoja saa myös pönttö- ja lintukameroiden suhteen, sillä niiden saralla riittää valinnanvaraa.